Motoroptimering

Chip för bensinmotorer och dieselmotorer

Höglund Motorsport i Göteborg kan hjälpa dig med olika typer av motoroptimering. Vi hjälper dig hitta det bästa alternativet för din bils förutsättningar och ökar den effekt du vill ha. Vi programmerar för effekt och ekonomi. I de flesta fall, om du kör en turbobil, kan du välja fritt mellan alternativen oavsett om du kör en dieselbil eller bensinbil. Om du inte har turbo på din bil är det enda alternativet en vanlig chiptrimning, men även med sådan kan du få minskad drivmedelsförbrukning.

Höglund Motorsport erbjuder flera sorters motortrimning;

 • Motoroptimering för dieselbil
 • Motoroptimering för bensinbil
 • Motoroptimering för bilar med eller utan turbo
 • Motoroptimering för båtar och vattenskotrar
 • Motoroptimering för lastbilar/tunga fordon

Motoroptimering med Ecochip

Ecochipets fokus ligger till största del på en förbättrad förbränning kombinerad med ett minskat utsläpp av koldioxid såväl som lägre utsläpp av olika miljöfarliga och hälsofarliga ämnen. Trots ett annat huvudfokus än Trimchipet får du ändå något förbättrad effekt på bilmotorn av optimeringen.

 • Lägre bränsleförbrukning
 • Förbättrad förbränning
 • Mindre koldioxidutsläpp
 • Lägre utsläpp av miljö- och hälsofarliga ämnen

Med Ecochipet kan vi motoroptimera effekten på din bilmotor med ungefär 50 % av vad som totalt är möjligt. Ecochipet ökar inte effekten på din turbomotor lika mycket som trimchipet gör. Om du har en motor på 150 hk som har möjlighet att optimeras till 200 hk kan du med Ecochip få ut cirka 175 hk.

Tack vare ett högre vridmoment och ett bredare effektregister kan du, under optimala förhållanden, faktiskt minska bränslekostnaden med upp till 20 %, lite beroende på din körstil och bilens skick. Det här gäller dock inte alla motorer. Om du har en motortyp som svarar sämre på ett Ecochip så rekommenderar vi istället en normal motoroptimering. Vi hjälper dig avgöra vilken typ av motoroptimering som är mest effektiv för din bil- och motortyp.

Motoroptimering med Trimchip

När vi installerar ett Trimchip så ligger fokus på mer kraft och motoroptimeringen tjänar till att öka effekten på bilmotorn. Vi vill däremot inte att din bil ska ta skada av trimningen och därför väljer vi att alltid lägga oss på en så hög effektnivå som möjligt där du ändå inte riskerar onödigt slitage eller behöver åka in på service oftare. Med Trimchip från oss kan du fortfarande behålla normala serviceintervaller* för din motortyp och du bibehåller motorns och bilens hållbarhet.

 • Maximera motoreffekten på ett säkert sätt
 • Bibehåll normal hållbarhet på motordelar
 • Optimera bränsleförbrukning i förhållande till motoreffekten

I vissa fall kan Trimchipet också sänka bränsleförbrukningen i förhållande till den ökade effekten du får ut av motoroptimeringen. Om, eller hur mycket, den påverkas beror dock mycket på bilens kondition och din egen körstil.

Motoroptimering i Göteborg

Hör gärna av dig till oss om du har ytterligare frågor om optimering, service eller annat som rör din bil. Vi finns i Hisings Kärra i Göteborg och kan hjälpa dig få din bilmotor i topptrim.

 

Garantier

Läs mer om garantier vid optimeringar på Tuningchips egna hemsida. Läs mer om garantier här.

För frågor om optimering så kontakta huvudkontoret Tuningchip på nummer 020-322 911 eller maila info@tuningchip.se

*Vi rekommenderar att service utförs vid 1500mil alt var 12:e månad oavsett om bilen är optimerad eller original för att öka livslängden på motorn.