Motoroptimering

Trimchip eller Ecochip:
Du kan som kund i de flesta fall och om du kör en turbobil – bensin eller diesel – välja mellan två olika alternativ när du ökar effekten och motoroptimerar din bil. Trimchip eller Ecochip. Priset är detsamma men du som kund har valfriheten att sätta prestanda före bränsleekonomi eller tvärtom beroende på vad som passar just dig.

För bilar utan turbo är enbart vanlig chiptrimning möjlig men även här kan det leda till minskad förbrukning.

 

Trimchip:

Här ligger fokus på mer kraft.

Effekterna som vi anger är inte maximalt effektuttag utan vi lägger oss på en nivå där vi anser man fortfarande har bibehållen hållbarhet och normala serviceintervaller för din motortyp.

I vissa fall kan även bränsleförbrukningen gå ner men det beror ju körstil, bilens kondition mm.


Ecochip:

Vi ökar inte effekten lika mycket på din turbomotor som i fallet med trimchip. Här lägger vi i stället fokus på lägre bränsleförbrukning och därmed lägre koldioxidutsläpp, förbättrad förbränning, mindre utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen.

Vi ökar effekten till ca 50% av vad som är möjligt, t ex om du har en motor på 150 hk som är möjligt att chippa till 200 hk, du får då med Ecochip 175 hk.

Det är fullt möjligt att under optimala förhållanden sänka bränslekostnaderna med upp till 20 % på många motoralternativ men återigen så beror det på körstil, bilen kondition mm.

Vissa motortyper svarar sämre på ett Ecochip, där rekommenderar vi en normal motoroptimering.

 

För frågor om chipning så kontakta huvudkontoret Tuningchip på nummer 020-322 911 eller maila info@tuningchip.se

 

Effektoptimering, Motorgaranti och vid eventuell skada

Läs mer om effektoptimering, motorgaranti och vad som görs vid eventuella skador på Tuningchip här.